Русия и Китай не водят никаква война чрез ваксините и не

...
Русия и Китай не водят никаква война чрез ваксините и не
Коментари Харесай

Лавров: Русия и Китай не използват ваксините като оръжие

Русия и Китай не водят никаква " война посредством имунизациите "  и не ги употребяват за геополитически инструмент, обяви руският външен министър Сергей Лавров, представен от Радио Китай. 

На конференция след срещата с казахстанския външен министър Лавров съобщи: „ Западните страни приказват, че Русия и Китай са инициирали хибридна „ ваксинална война “ и употребяват имунизациите като геополитически инструмент. Това, несъмнено, е тъпо, тъй като те единствено приказват за проблем, който те самите изпитват в западния свят, в това число в Европейски Съюз. Но ние в никакъв случай не насочваме неразумни сериозни изказвания по отношение на протичащото се в западния свят, нито се радваме на непознатото злощастие, в това число по въпроса за имунизациите ", съобщи Лавров. 

По време на виртуалната среща на върха на Европейски Съюз френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Русия и Китай водят борба за въздействието си в света посредством имунизациите. 

Макрон сподели, че сега се води нов вид международна война и тя е обвързвана с имунизациите. Той прикани Европейски Съюз да се пребори за самостоятелност в производството на медикаментите, като разшири производството си и стане най-големият им производител в света.

Призивът на Макрон пристигна в миг, когато редица страни от съюза регистрират растеж на смъртните случаи, а самият Европейски Съюз е изнесъл повече ваксини, в сравнение с е сложил.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че от 1 декември 2020 са били изнесени около 77 милиона дози в 33 страни. През същия интервал страните от Европейски Съюз са инжектирали около 62 милиона дози от 88 милиона, доставени от производителите за използване в Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР